Welkom op onze site! Wij zijn Pieter en Marlies, 53 en 48 jaar oud (in 2022, reken maar mee). Onze woonplaats is Utrecht, maar onze verblijfplaats is overal. We zijn getrouwd, hebben geen kinderen, geen huisdieren en geen baan. Maar we schrijven graag, wandelen (en fietsen, en skaten) graag en veel, en vanuit die combinatie is deze blog geboren.

Op een lijstje met dingen die ons gelukkig maken, staat wandelen met stip bovenaan. Buiten zijn, de wind door je haren, stil staan bij een ontluikende bloem of je realiseren dat je niets hoort daar midden in het bos behalve een zoemende bij, dat is waar we heel erg blij van worden. Stap voor stap een landschap verkennen, zonder doel, gewoon onderweg zijn. Met niets anders dan je leven in een rugzak en goede schoenen aan je voeten.

Nu we geen baan meer hebben, geen bedrijf en geen verplichtingen, is dat wat we voorlopig gaan doen. En over wat we meemaken, én over onze hersenspinsels, schrijven we in dit blog.

Nu heeft dit blog, in combinatie met onze liefde voor de camino naar Santiago, onlangs geleid tot een heus boek. Een roman over iemand die de pelgrimstocht naar Santiago loopt en daarbij het een en ander meemaakt. Om te lezen op vakantie of gewoon thuis op de bank onder een dekentje. Het boek is hier te koop: Een reis om nooit te vergeten. Veel leesplezier!