Over OnsWelkom op onze site! Wij zijn Pieter en Marlies, 53 en 48 jaar oud (in 2022, reken maar mee). Onze woonplaats is Utrecht, maar onze verblijfplaats is overal. We zijn getrouwd, hebben geen kinderen, geen huisdieren en geen baan. Maar we schrijven graag, wandelen (en fietsen, en skaten) graag en veel, en vanuit die combinatie is deze blog geboren.

Op een lijstje met dingen die ons gelukkig maken, staat wandelen met stip bovenaan. Buiten zijn, de wind door je haren, stil staan bij een ontluikende bloem of je realiseren dat je niets hoort daar midden in het bos behalve een zoemende bij, dat is waar we heel erg blij van worden. Stap voor stap een landschap verkennen, zonder doel, gewoon onderweg zijn. Met niets anders dan je leven in een rugzak en goede schoenen aan je voeten.

Nu we geen baan meer hebben, geen bedrijf en geen verplichtingen, is dat wat we voorlopig gaan doen. En over wat we meemaken, én over onze hersenspinsels, schrijven we in dit blog.

Wil je weten waar we momenteel lopen? Volg ons op Polar Steps

In januari 2023 zijn we van Porto, via Lissabon naar Faro

NB. Pieter vindt het geweldig om diep in zaken te duiken die hem interesseren, en onthoudt dan ook nog eens alles wat hij leest en hoort. Zo weet hij nu alles van horloges, auto’s, lichtgewicht wandelspullen, de – voor hem – beste bergschoenen, en van de FIRE-beweging. De manier van leven die FIRE met zich mee kan brengen hebben we niet altijd even trouw in de praktijk gebracht, maar toch is het ons gelukt, waarvoor we heel dankbaar zijn.