Wat zijn de plannen?

0

Sinds we thuis zijn, dompelen we ons avond na avond onder in het gezelschap van vrienden en familie. Er is nog geen avond geweest dat we samen thuis waren; elke dag zijn we op pad of ontvangen we vrienden bij ons thuis. We laven ons aan de liefde omdat we weten dat we straks weer een paar maanden zonder moeten. Dat we vanaf 12 januari weer een paar maanden op elkaar aangewezen zijn. Daar kijk ik enorm naar uit, maar het zorgt er ook voor dat ik nu elke minuut extra hard geniet van gesprekken met vrienden, onze families en oud-collega’s. Ik zuig het allemaal op: inspirerende gesprekken, stevige knuffels, soms een traan, en vooral veel lachsalvo’s, blijdschap en goede verhalen. Maar langzaam komt de dag van vertrek dichterbij, en we krijgen dan ook steeds vaker de vraag: wat gaan jullie nu eigenlijk doen straks? Dus hierbij:

Onze plannen

Op 12 januari vliegen we naar Porto, waar we twee nachten blijven. Dan trekken we de boots aan en wandelen we in zestien dagen naar Lissabon. Dit traject Porto-Lissabon is onderdeel van de Camino Portuguès, die we tegen de richting in zullen lopen. ‘Je gaat de verkeerde kant op!’ zal wel een opmerking zijn die we regelmatig naar ons hoofd zullen krijgen. Dan halen we onze schouders maar weer op en wandelen vrolijk verder.

In Lissabon aangekomen zullen we wat dagen blijven hangen. Ik hoor superveel positieve verhalen over Lissabon dus ik ben erg benieuwd naar die stad. Een dag of vier is denk ik wel tof om daar te zijn.

Dan weer de boots aan en op naar de Rota Vicentina: de Fisherman’s Trail. Dit is een kustroute (de mooiste van Europa, zo wordt geclaimd) die loopt van Santiago do Cacém via Porto Covo naar Cabo de Sao Vicente in het meest zuidwestelijke puntje van Portugal. Een traject van 224 kilometer dat we lopen in 11 dagen tijd.

Vanuit Cabo de Sao Vicente lopen we dan het derde traject, de Via Algarviana. Deze loopt van deze kaap naar Alcoutim aan de Spaanse grens, een traject van 300 km dat in 14 etappes kan worden afgelegd. Omdat wij echter op 24 februari weer naar huis vliegen, lopen wij dit traject tot Salir (in het gele deel op het kaartje hieronder). Van daaruit gaan we met het OV naar Faro, waar we het vliegtuig naar Eindhoven pakken.

Eenmaal thuis blijven we hier twee dagen en dan pakken we de auto, om naar ons huis in Spanje te rijden. Daar komen in de maand maart veel werklui die zonnepanelen komen installeren, het huis schilderen en een zonneboiler plaatsen. Daar willen we graag bij zijn, om de werkzaamheden een beetje te overzien.

Eind maart rijden we dan weer naar Utrecht, waar we drie weken zullen blijven. Rond 19 april beginnen we dan aan de Camino de Santiago. Deze starten we dan vanuit onze eigen voordeur. Die tippel duurt wel even; ik denk dat we dan pas in november weer thuis zijn.

Maar dat is later. Nu eerst Portugal verkennen. Kijken hoe het is om in de winter te wandelen. Zijn de restaurantjes wel open, kunnen we makkelijk accommodatie vinden, wat doet het weer? We zijn heel benieuwd en hebben superveel zin weer aan de wandel te gaan! We houden jullie natuurlijk via deze blog en het tabje ‘Polar steps‘ op de hoogte van waar we uithangen en hoe het gaat. Leuk als je ons volgt!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties

Dag 40 Zamora, rustdag

Terwijl we op zoek zijn naar nieuwe sokken, krijgen we het leuke nieuws dat ons boek is gerecenseerd. En hoe!