Dag 16 Fuente de Cantos – Zafra, 27km

1

Ik wil vandaag even een thumbs-up doen voor deze camino. Deze Via de la Plata. Want dit is dus écht een camino naar mijn hart.

Het landschap is prachtig. Bloeiende bloemetjes, rollende heuvels, oude knoestige bomen, witte stadjes, muren van gestapelde keien, meanderende rivieren en strakke kanalen.

Het is een supergoed aangegeven route. Als ik per dag 1 keer op mijn mobiel kijk hoe de route loopt, is het veel.

Het is hier mega-rustig. We staan soms even stil en horen dan letterlijk helemaal NIETS. Geen verkeer, geen vliegtuigen, geen mensen, niets.

Er zijn nauwelijks pelgrims. Als ik wil plassen, kijk ik niet eens om me heen of er iemand aankomt, want de afgelopen zestien dagen hebben we slechts twee keer onderweg een pelgrim gezien, en beide keren vanuit de verte.

Het kwinkeleren van de vele vogeltjes is als een non-stop concert dat met je meevliegt. Supergezellig en het geeft je zo’n heerlijk lentegevoel.

De accommodaties langs de route zijn top. Met name sinds Sevilla zijn de dorpen waar je doorheen loopt op de pelgrim gericht, dus vaak is er een pelgrimsherberg, maar voor de wat meer luxedieren zoals wij zijn er ook genoeg hotels.

Het enige wat we af en toe missen, is dus dat bankje om te rusten. Maar ja, zitten is het nieuwe roken dus misschien is het maar goed ook.

Genoeg geluld. Wat foto’s:

De kerk in Fuente de Cantos stond er in het ochtendlicht mooi bij

De sinaasappels hangen nog in de boom in Calzadilla de los Barros

We hoeven nooit te zoeken naar de gele pijlen

Af en toe zuchten we gewoon van het genieten van dit soort ruimtelijkheid en stilte 

Need I say more?

In Zafra wandelen we langs mooie streetart in Parque de la Paz

Zoals gezegd: luxedieren…

met zelfs een eigen terras met uitzicht!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

1 reactie

Plaats een nieuw bericht