Dag 31 Fisherman’s Trail: Barranco da Fonte – Carrapateira, 16km

0

Opnieuw een korte dag vandaag: 16 km van ons heerlijke hotel Barranco da Fonte naar het kleine stadje aan de kust Carrapateira. Als we maar weinig hoeven te wandelen, voelt alles 1000x zo relaxed. De wekker ging om 9.00 uur, ontbijt om 9.30 uur, vertrek pas om 10.30 uur, en na 10 km uitgebreid bij een café de schoenen uit en lekker lunchen. Uiteindelijk ben je dan toch pas, met veel stilstaan, foto’s nemen, t-shirt lange mouwen uit, t-shirt lange mouwen weer aan, fleece uit, fleece aan, even naar de WC etc. om 15.00 uur bij de eindbestemming van de dag.

We konden langs de kust of via de heuvels in het binnenland, en het waaide vandaag zo hard dat we langs steile kliffen lopen niet zo zagen zitten. Door het binnenland dan maar. Supermooi! De wind speelde met de jonge eucalyptusbomen langs het pad (zie video’tje hieronder), dat vooral uit pannenkoekrotsen in een rode zandbodem bestond. Soms hingen er elektriciteitsdraden boven ons, die een spannend loeiend geluid maakten in de wind, en er was weer geen levende ziel te bekennen. Het geeft je een soort alleen-op-de-wereld-gevoel waar Pieter en ik allebei enorm van genieten.

Het dorpje waar we vandaag naartoe liepen is een slaperig stadje dat aan alle kanten is ingekapseld tussen heuvels en kust, geen eigen watervoorziening heeft en in heel droog gebied ligt. Daardoor heeft het nooit echt kunnen groeien. Er wonen maar 160 mensen en er is één restaurantje. Hoeven we ook niet na te denken over waar we gaan eten, alweer superrelaxed! We gaan zo maar eens een kijkje nemen. Morgen opnieuw een zeer stormachtige dag, 22 km, met helaas veel regen in het verschiet. Nou ja, de dag erna hebben we een rustdag, dan komen we daar vast wel weer van bij.

Slapen: bij Casa do Lado, een mooi complex met kamers in een groot gebouw en aparte appartementjes. In de zomer moet het hier geweldig zijn met relaxplekken in de tuin. Wordt gerund door een aardige Nederlandse dame, Agnes, en haar zoon Ruben. Kost € 35 voor een tweepersoonskamer met badkamer op de gang, maar omdat er zo weinig gasten zijn hebben we een kamer met eigen badkamer. Top!

 

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties