Dag 32 Fisherman’s Trail: Carrapateira – Vila do Bispo, 23km

0

Change of plans

Ik denk dat we mietjes aan het worden zijn. Of misschien waren we dat altijd al, maar komt het nu keihard boven gedreven. In ieder geval hebben we besloten onze plannen te veranderen, omdat we geen 30 km per dag meer willen wandelen. Dat vinden we te veel. En te veel van iets is niet leuk, ook al is dat iets op zich wel heel leuk. Toch?

We wilden namelijk overmorgen starten met de Via Algarviana, de route dwars door de Algarve. Van de acht wandeldagen die er nog in het verschiet liggen, bleek de helft 30 km of meer te zijn. Yikes! Dus ik ben gaan kijken naar alternatieve mogelijkheden. En we horen iedereen hier langs de Fisherman’s Trail (nou ja, iedereen, intussen loopt alleen Jean nog rond van de mensen die we in de loop van de dagen zijn tegengekomen :)) dat de trail doorloopt naar Lagos. Wat een heel mooie stad schijnt te zijn. En Lagos ligt aan de zuidkust. Net als Faro. En Faro is de stad waarvandaan we op 24 februari naar huis vliegen. Dus ik dacht: kunnen we niet gewoon helemaal naar Faro lopen?

Een Googletje hier en een Googletje daar, en toen ontdekte ik gister een website van ene Frank, een man uit Duitsland, die een GPX heeft van de route Lagos – Faro! Kijk! Dat was dus EXACT waar ik naar op zoek was! Dat internet is toch een geweldige uitvinding, niet?

Dus we hebben de route gedownload en in onze telefoon gezet, en daarmee besloten dat we dus niet de Via Algarviana gaan lopen, maar dat we de Fisherman’s Trail afmaken tot Lagos en dan doorlopen naar Faro. Niet dat we dat redden, waarschijnlijk komen we tot Albufeira, maar vanaf daar nemen we dan wel een bus voor de laatste kilometers. Wat jammer is, want met de route van die Frank loop je echt van Lagos letterlijk het vliegveld van Faro binnen. Cool toch? Nou ja, dat zien we tegen die tijd allemaal wel.

Voor nu in ieder geval een dag rust (een MUST voor mietjes zoals wij) en daarna dagen van maximaal 25 kilometer (mietjesafstand), en vooral plat want vlak langs het strand. Speciaal voor mietjes. Voor ons dus. Heerlijk.

PS Piet en ik hebben denk ik 237 foto’s gemaakt met dat suffe hartje. Dit was de beste. Kun je nagaan 🙂 Happy Valentine’s Day!

PS II Het landschap vandaag was heel veel heide. Het leek soms wel Nederland! Het prachtige plaatsje Pedralva was uitverkoren tot lunchplek maar het restaurantje daar was dicht, dus daarom gewoon in het veld. Ook fijn!

Lekker lunchen in het veld, gewoon met je kont in de struikjes

Het mooie plaatsje Pedralva

Het heidelandschap waar we vandaag doorheen liepen.

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties