Dag 4: Albergaria da Velha – Agueda, 16 km

0

We lopen hier nog niet bepaald lang, vier dagen pas, maar een aantal dingen vallen ons wel op:

1. Portugal is spotgoedkoop. Gisteravond deden we boodschappen voor een avondmaaltijd bij de supermarkt: 500g macaroni, een pot tomatensaus, een courgette, een paprika en een fles rode wijn. Schade: € 4,75. Vanochtend, bij een cafeetje, dronken we vier kopjes koffie, at ik een appelflap, vroegen we om twee muffins to go en twee sandwiches met ham en kaas, ook to go. Schade: € 6,80. Daarmee heb je dus koffie, ontbijt en lunch te pakken. Hoe kan dat?! We klagen niet!

2. Er zal wel een bizarre regel zijn dat afbraakpanden hier niet daadwerkelijk afgebroken mogen worden, want man, wat staan veel huizen er erbarmelijk bij. Zo ontzettend zonde, want ze zijn vaak in potentie zo mooi!

Dit soort panden dus…

Of deze… Ooit is iemand hier superblij mee geweest, met dit prachtige huis…

Zonde toch?

3. Portugezen zijn dol op tegeltjes. Als een huis er mooi bij staat, is dat vaak omdat er bijzonder kunstzinnig met tegeltjes wordt gewerkt. We love it!

Zo mooi met al die tegeltjes!

4. When it rains, it pours. Gelukkig is onze kleding daar goed tegen bestand, al hebben mijn schoenen het opgegeven. Vandaag met natte voeten aangekomen bij ons hostel.

5. Er zijn GEEN pelgrims op deze camino. Nul komma nul. Niet één. We hebben dus besloten dat we niet meer in pelgrimsonderkomens gaan liggen, want de kans dat je daar leuke pelgrims ontmoet is, nou ja, afwezig, en wat moet je dan in een koud gebouw zonder voorzieningen? Dat bewaren we wel tot de zomer.

6. Spaans praten lukt best heel goed! De mooiste gesprekjes zijn eigenlijk die waarbij ik mijn steenkolen-Spaans gebruik en de ander in langzaam Portugees terugpraat, en dat we elkaar dan begrijpen. Dat vind ik zo’n kick!

7. Ze houden wel van een glaasje hier. Vanochtend waren we om 9.20 uur in voornoemd cafeetje en zat een stel achter ons aan het bier en een man naast ons aan een glas rode wijn. Si, por que no?

Denk dat wij ook maar eens een café gaan opzoeken. De afstand van vandaag was er één voor mietjes, maar na gister bijzonder welkom. Hopelijk is het morgen een beetje klaar met de regen en lopen we de zon tegemoet richting Sernadelo en Coimbra. Zin in!

Overnachting: Agueda Hostel & Friends, fijne kamer, keuken en ontbijt inclusief. € 50 euro met zijn twee. Ligt centraal. Eten: heel veel opties, bar 101 is leuk! Wij aten bij restaurant O tipico. Een ouder stel runt daar de boel, heel lekker!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties