Dag 89 Camino de Santiago: Cahors, rustdag

0

We blijken met onze accommodatie – een heerlijk Airbnb appartement – ongelofelijk centraal te liggen: naast de kathedraal van Cahors. Dat betekent dat we ook naast La Halle de Cahors wonen: een soort foodmarket met voor ieder wat wils. Gisteravond, met 33 km in de benen, gingen we natuurlijk niet meer koken, maar in uit eten gaan hadden we ook geen zin. La Halle bood uitkomst: een heerlijke traiteur had allerlei lekkers in de vitrine liggen. We bestelden Tomate Farcie (gevulde tomaten, iets wat we hier vaker zien), Galette de Pomme de Terre (een soort rösti) en haricots verts. ‘Thuis’ ging het de magnetron in en PING!, dinner served. Het was zo lekker en ontspannen. Een spelletje Mikado (wie kent dat nog!) maakte de avond helemaal af.

Dus vanavond, als onze vriendin Marlies hier is, doen we een copy paste van gisteravond. We gaan dan ook al op tijd vanochtend richting La Halle – het is zondag dus alles is alleen ’s ochtends open – en kopen exact hetzelfde als gisteravond. Never change a winning formula. Alleen vervangen we de rösti door gebakken apies met champignons. We halen nog bij een ander standje een zakje olijven, bij de kaasboer wat kaasjes voor de borrel, en bij de Casino een mooie fles wijn. Nu al zin in, in al die lekkernijen!

Oh, zoveel lekkere kaasjes om uit te kiezen!

Daarna is het de rest van de ochtend met de benen omhoog en een boek op schoot, terwijl Pieter op de laptop bezig is aan het bedrijf dat hij met zijn broer Ruud aan het opstarten is. Om 14.00 uur ga ik naar het station om Marlies op te halen. Ze komt met de trein vanuit Toulouse, waar ze vanochtend in alle vroegte naartoe is gevlogen. Wat blijft het toch bijzonder om iemand in zo’n andere omgeving te zien en het dan toch binnen twee minuten normaal te vinden dat ze er is! We lopen onder de zonnige hemel richting ons appartement en kletsen elkaar de oren van de kop. Nu, vijf uur later, is  Marlies net samen met Pieter vertrokken om even een ommetje door Cahors te maken. Het is alsof ze hier al weken is; ze hoort gewoon helemaal in dit appartement en in ons vreemde pelgrimsleven thuis. Een heel bijzonder gevoel. Heerlijk dat ze er is, en heerlijk dat we van elkaars gezelschap kunnen genieten. Life is wonderful!

PS Vind je het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen? Laat maar weten, dan sturen we je eens per week of zo een overzicht van een aantal posts.

PS II We zijn ook te vinden op Polarsteps en Instagram, mocht je geen genoeg van ons krijgen.

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties