Dag 28 Camino de Santiago: Reims, rustdag

0

Een rustdag zoals het een rustdag betaamt, dat was het vandaag. Lang uitslapen, uitgebreid ontbijten, nog maar eens een koffietje, kleren wassen, boek lezen. Naar buiten kijken, zien dat de zon schijnt, elkaar aankijken, en ja hoor. Op pad! We wilden nog wat spullen kopen bij AS Adventures (soort Bever, hebben ze vooral in België en Noord-Frankrijk) en dat ligt 7 kilometer buiten Reims, dus daar gingen we weer. Toch voelde het als uitrusten: broodje kopen bij de bakker, opsmikkelen in een park, tempo laag, geen rugzak op. Heerlijk!

Graffiti bij het Aisne-Marne kanaal. Ik heb wel weer al mijn kleding aan, warm is het niet te noemen!

De ingrediënten voor de maaltijd straks zijn binnen. Ik heb een nieuwe onderbroek gescored en nieuwe sandalen (slippers alleen, dat werkt niet, te koud en te onhandig), Pieter nieuwe sokken en spul om zijn schoenen mee in te vetten, en straks gaan we voor een biertje de stad in. Allemaal lekker tranquilo, doucement, zonder zorgen.

Een rustdag zoals het een rustdag betaamt. Dat is het.

PS Als je het leuk vindt om de bundel te kopen waarin Pieter en ik met een verhaal staan dat we hebben geschreven: dat kan hier.

PS II Wie het opvalt dat de nummering van de dagen opeens is veranderd: dat klopt. We vonden het vreemd om pas 28 dagen met de camino bezig te zijn maar toch ‘dag 70’ te schrijven. Dat was inclusief Portugal. Nu maakt Portugal wel deel uit van onze lange tocht door Europa, maar toch. Nou ja. In ieder geval. Vanaf nu het aantal dagen sinds we uit Laren zijn vertrokken. Dan weet je dat 🙂

PS III Vind je het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen? Laat maar weten, dan sturen we je eens per week of zo een overzicht van een aantal posts.

PS IV We zitten ook op Instagram en op Polarsteps, mocht je ons daar willen volgen. Leuk!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties

Foto’s dag 16

Het vertrouwen dat mensen in je stellen terwijl ze je niet kennen, is waanzinnig