I LOVE Hello Fresh

0

Voor mensen die niet een totale kneus zijn in de keuken maar wel altijd wanhopig en inspiratieloos uren door de supermarkt dolen, is Hello Fresh een uitvinding. Ik word niet betaald voor deze opmerking, hij komt recht uit het hart. Wij krijgen al zo’n kleine negen jaar wekelijks een Hello Fresh box, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen: onze relatie met Hello Fresh is wel gebaseerd op een leugen. Toen wij ons al die jaren terug tijdens een Food Festival door een charmant meisje met Hello Fresh t-shirt aan compleet in de luren lieten leggen, maakte zij ons glimlachend wijs dat we biologisch eten zouden ontvangen. Hoe teleurgesteld waren wij toen Hello Fresh niets meer bleek te zijn dan wat de naam al verraadt: hello. fresh. Dus geen potjes met sauzen maar gewoon from scratch je curries, soepen en hamburgers maken (echt, bij de boekoeloekoe burger (I kid you not, zo heet dat ding) sta je gewoon zelf met natte, plakkerige, gore handen je burger bij elkaar te kneden). Maar biologisch, ho maar.

Goed, na deze initiële teleurstelling besloten we toch onze relatie met dit toen nog nieuwe fenomeen voort te zetten. Iedereen verdient een tweede kans, nietwaar? En tot onze grote vreugde ontvingen we een multomapje waarin we de lekkerste recepten konden bewaren. Dit mapje zit al ettelijke jaren zo vol dat ik de pagina’s bijna niet kan omslaan. Succes alom dus.

Maar af en toe heb je een recept waarvan je denkt: waarom? Waarom, lieve Hello Fresh, zo ingewikkeld? En waarom zo. veel. afwas?! Zo maak ik vandaag Crispy “bang bang” bloemkool met knoflookrijst (ja serieus, weer zo’n naam waarvan je denkt: wie verzint die?). Ik heb een kom nodig voor de saus. Oké, kom: check. Maar dan moet ik de helft van die toch al vrij beperkte hoeveelheid saus overgieten in een kleinere kom. Tweede kom, check. Dan moet ik de bloemkool door die eerste kom halen, zodat élk stukje bloemkool door en door met saus is omringd. Dat gaat niet zo makkelijk als je in totaal maar 20 milliliter saus in je kom over hebt. Maar kniesoor en door, de saus over de bloemkool. Dan een derde kom (telt u mee?), om het paneermeel in te doen. Daar moet ook de bloemkool doorheen gehaald worden zodat er niet alleen saus maar ook paneermeel aan elk grammetje bloemkool zit. Gaat al moeilijker maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Op een bakplaat die rommel en in de oven.
Dan wortel, spinazie, komkommer snijden en sjalotje snipperen (uiensnijder, check). Dan knoflook in een pan (knoflookpers: check), rijst erbij. Precies 500ml water erbij, dus maatbeker, hoezee. De rijst hoort droog te koken maar bij mij doet ie dat niet, dus ik moet afgieten. Zeef, check. Dan een pan om alles in te bakken (pan en deksel, u telt nog steeds?).
Dan bloemkool uit de oven (bakplaat bij de afwas,), rijst op de borden, groentjes erop, bloemkool erop, en gesneden komkommertjes eromheen draperen als een geoefend sterrenchef. Heel lekker, dat dan weer wel, maar één blik op de afwas en alles in mij moet zich beheersen om niet ten hemel te schreien: ik HAAT Hello Fresh!

 


Hello Fresh

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties