Grammenjagen en SPORK

Spork, spork, spork, soep eet je met een … ?

0

Als je iets veel gebruikt slijt het sneller. En als ik iets moet vervangen omdat het stuk of versleten is, dan kijk ik altijd wel even of er een lichtere of een mooiere versie van is, of eentje die veel langer mee gaat. 

foto: 6 aug 2022 Na mooie rondwandeling in Weesp 16km

Een spork. Een vork/lepel combinatie. Of beter, in het Engels, een spoon/fork combinatie. We gebruikten jaren lang die gratis groene sporkjes die je altijd krijgt bij de Albert Heijn to Go bij een salade of iets anders waar een spork handig voor is. Prima dingetjes, best licht, maar ze breken wel erg snel. Vaak al bij de tweede of derde keer gebruik. En daarbij zijn ze van plastic; niet zo handig voor moeder natuur. Dus werd het tijd voor een nieuwe.

Monomaan als ik ben, gooi ik er dan gelijk een hele spork-studie tegenaan. Want vanaf nu geen gratis gifgroene plastic sporkjes meer, nee, nu moest het iets voor het leven worden. De zoektocht naar de ultieme spork was begonnen. Handen uit de mouwen en de laptop op scherp …

Wat blijkt, je hebt héél veel soorten sporken. Gele sporken, groene sporken, regenboogsporken (echt waar), dure sporken en hele goedkope sporken. Maar geen van deze sporken deden me iets. Is er nou niemand in deze hele sporkindustrie die iets moois heeft gemaakt ? Die een spork heeft ontworpen waar hij (of zij) echt trots op kan zijn?

De ultieme titanium Spork

Tot ik bij toeval bij de Zweedse firma Light My Fire uitkwam – zij maken een spork die mij wel wat doet. Een prachtige mat titanium Spork. Ik begrijp best dat het om een spork gaat, maar van alle sporken die ik heb gezien op mijn sporkenqueeste is dit toch wel één van de mooiste sporken die ik ken. Daarbij is deze spork zéér licht, nog geen 19 gram, heeft ook nog iets van een rudimentair mes bij het forkdeel én is gemaakt van één van de mooiste materialen, namelijk (nagenoeg onverwoestbaar) titanium.

Dus volgens mij heb ik ‘m gevonden de ultieme spork. Mooi, licht en onverwoestbaar. Kom maar door met die salades/soepen/potten pindakaas waaruit ik hele lepels pindakaas kan sporken. Sorry. Ik draaf door.

Over de schrijver

Pieter

Marlies zegt dat ik (een beetje) monomaan ben, en ik ben het met haar eens. Uren, maar soms ook dagen of weken kan ik me vastbijten in een onderwerp. Heerlijk! Maar deze onderwerpen komen en gaan. Van triathlon tot het inrichten van huizen, van alles draadloos tot alles biologisch en van energie neutraal tot en met elektrische auto's. Twee onderwerpen komen steeds terug, en over deze onderwerpen zal ik af en toe een blog schrijven. 1. Bewegen; wandelen, fietsen en alles wat daarbij komt kijken, en 2. Persoonlijke financiën; beleggen, crypto, (be)sparen, FIRE, investeren, macro economie etc etc. Nieuwsgierig waar we nu wandelen? Volg ons op Polar Steps via de link in het menu.

No reacties