Samen in de podcast van Johanna Kroon

0

Toen we vorig jaar de camino liepen van Laren naar Santiago, passeerden we ergens midden in de maand juli het dorpje Lacoste. Er was ons verteld dat daar een Nederlands stel woonde dat een kleine gîte runde: Peter en Ellen. De contactgegevens van die gîte klopten niet en daardoor hadden Pieter en ik per ongeluk elders geslapen, terwijl we dachten bij deze twee mensen geboekt te hebben. Dat wilde ik hen graag laten weten, want zo misten ze misschien wel meer pelgrims. We klopten aan en schoven bij hen aan de gezellige eettafel voor een kop koffie.

‘Kennen jullie Johanna Kroon?’ vroeg Ellen ons op een gegeven moment. We hadden nog nooit van deze dame gehoord.

‘Zij maakt een podcast over de camino en interviewt graag pelgrims die de tocht gemaakt hebben. Misschien vindt ze het wel leuk om jullie ook te spreken.’

Wat geinig. Ik luisterde diezelfde avond nog naar een paar afleveringen van Johanna’s podcast, en besloot toen een mailtje te sturen.

Daar hoorde ik nooit wat op.

Tót afgelopen februari. Toen vond ik een mail in mijn inbox van deze Johanna Kroon, met de vraag of we in het land waren en zin hadden bij haar langs te komen om een podcast op te nemen. We waren natuurlijk niet in het land (want lekker de Via de la Plata aan het lopen) maar vanaf half april zouden we tijd hebben. Na wat heen-en-weer-gesteggel kwamen we tot de datum van 16 april, en gister was het dus zover: we pakten de trein naar Amsterdam voor een heuse podcast-opname!

Het bleek bij Johanna thuis te zijn. Op wat stapels boeken stonden de microfoons. Oortjes in, laptop gereed, en kletsen maar. Als we iets kunnen is het wel kletsen, en als het over de camino gaat zijn we helemaal niet te houden, dus toen Johanna na veertig minuten zei ‘zo, we zijn klaar’, dachten we: huh, we zijn pas net goed op stoom! Het eindresultaat is niet één maar maar liefst twee podcast-afleveringen. Eén over mijn camino van 14 jaar geleden, en één over onze lange camino van vorig jaar. Superleuk! Zodra ze online verschijnen, laten we het weten. Tot die tijd kun je natuurlijk lekker ons boek lezen, dat een week geleden uitkwam. Dat verhaalt over een vrouw die de camino gaat lopen. ‘Een reis om nooit te vergeten‘ is een heerlijke feelgood, perfect voor in de meivakantie of op de camping tijdens de zomervakantie. Hier te koop! 🙂

PS Heb jij de camino gelopen en zou je het leuk vinden om ook in de podcast van Johanna te verschijnen? Ze is altijd op zoek naar kandidaten en zo’n podcast opnemen is echt heel leuk! Je kunt haar mailen via johannakroon@gmail.com.

PS Zou je het leuk vinden om af en toe een nieuwsbrief te ontvangen met de laatste blogs? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief.

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties