Dag 15 Camino Portugues: Azambuja – Vila Franca da Xira, 19 km

0

Vandaag waren we weer vroeg op. Niet zozeer omdat het moest – de afstand vandaag was ‘maar’ 19 kilometer – maar omdat de ochtendlucht zo mooi is! Toch verkwistten we bijna een uur bij een heerlijke bakkerij, Padaria Favorita, met koffietjes, broodjes en een lekkernij van hier, Quejiadinha da Azambuja, en hebben we alsnog niets gezien van de zonsopkomst. Een ander keertje dan maar.

De route vandaag voer 19 kilometer lang langs het spoor. Gelukkig reden er weinig treinen, en liepen we op een modderpad dat werd omzoomd door moerasland, riet en watertjes aan onze linkerzij. Dat maakte de route stiekem toch nog tot een hele mooie, niet in het minst vanwege de ongelofelijke hoeveelheid vogeltjes die over en langs het pad vlogen. Allemaal klein, maar sommige ronduit tropisch met een felgeel verendek, knalrode steltpoten of een dieppaarse kuif. Het geklepper van ooievaars overstemde soms het concert dat de vogeltjes ons gaven. Echt top!

Toch merken we wel dat we dicht bij Lissabon in de buurt komen. Veel industrie, snelwegen, bruggen over de Taag en gewoon meer lawaai. Morgen is het al zover. Eigenlijk zouden we 20 kilometer naar Alpriate moeten wandelen, maar daar kunnen we geen accommodatie vinden, dus we hebben besloten iets verder te lopen, dan de trein te pakken en dan de laatste 14 kilometer naar Lissabon met de trein te doen. Daar komen we dus morgenavond al aan! Erg veel zin in, ben zo benieuwd!

Eindelijk een keer een foto van Piet

De plannen

We blijven in Lissabon tot 2 februari, waarna we de bus zullen nemen naar Santiago do CacĂ©m. Vanaf dat dorpje start de Fisherman’s Trail. Deze eindigt als alles goed verloopt op 14 februari. Vanaf daar kijken we wel weer hoe het gaat.

Voor nu wil ik jullie even laten weten dat ik in Lissabon waarschijnlijk niet elke dag blog. Maar om nou te voorkomen dat je kijkt en dat er geen nieuw verhaal staat, kun je je ook opgeven voor onze nieuwsbrief. Die verstuur ik regelmatig, en daarin staan altijd de laatste drie blogs. Dan hoef je niet onverrichterzake naar deze site, om vervolgens intens teleurgesteld te zijn dat er niets nieuws staat! 🙂

Jullie zijn op de hoogte, ik ga lekker douchen, daarna gaan we even chillen en dan maar eens kijken wat er te halen valt in Vila Franca da Xira. Tot morgen!

Slapen: Suites and Apartments DP VFXira. Heel schoon, superfijn, geweldig ontbijt bij inbegrepen (verse mango! verse avocado! Heb Pieter nog nooit zo blij gezien), voor € 41. Privé badkamer, maar wel op de gang. 

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties