Dag 19 Lissabon. Ons boek wordt gepubliceerd!

0

Een bericht van debuterende auteurs (haha)

We hadden er al een subtiele hint over laten vallen (zie laatste alinea van deze blog) maar we moesten het stil houden tot vandaag: we zijn derde geworden van de Feelgood Summer Romance schrijfwedstrijd van Kabook Uitgevers! Dat we bij de top 3 zaten, hoorden we op 25 januari al, maar dat nieuws ging gepaard met nog veel toffer nieuws: de uitgever heeft besloten niet alleen de winnaar uit te geven, maar ook de anderen uit de top 3. En daarmee wordt ons boek, Van je vrienden moet je het hebben, gepubliceerd! We lazen het nieuws in een café waar we op dat moment thee aan het drinken waren (na die vreselijke acht kilometer langs een drukke weg gelopen te hebben) en hebben zeker tien minuten staan dansen! We waren zo ontiegelijk blij!

Een dag later kregen we het boekcontract opgestuurd. Ook zoiets stoers! Een boekcontract! Dat hebben we doorgenomen en ondertekend toen we in Santarém een vrije dag hadden. Ik vond het zo vervelend jullie er niets over te kunnen vertellen, want het was zo’n ongelofelijk hoogtepunt!

Zo trots en blij toen we het contract digitaal ondertekenden op onze laptop in een ijskoud Portugees café!

De dag daarna nam de redacteur contact met ons op. Tamara Geraeds is auteur van thrillerboeken en eigenaar van tekstbureau Charizma. Zij gaat zich bezighouden met de redactie van ons boek. We zullen nog flink aan de slag moeten en in twee rondes het gehele boek minutieus doorlopen, maar dan is het het streven om het boek in juli/augustus te publiceren. Een zomerboek! Hoe cool….

Vanaf 9 februari gaan we dagelijks delen van het boek redigeren, en dan is dat op 28 februari als het goed is klaar. Op 6 maart begint dan de tweede ronde, die eindigt op 22 maart. Ergens tweede helft april is er dan nog de woordredactie (spelfoutjes, stofkamwerk) en wat er daarna gebeurt weten we nog niet. We zijn op dit moment bezig met een interview om ons voor te stellen aan de lezers. Geweldig toch allemaal?

We zijn echt heel erg blij en supertrots dat dit gelukt is met het eerste manuscript ooit dat we ingeleverd hebben bij een schrijfwedstrijd. En we willen hier graag onze meelezers bedanken: dank je wel lieve Erzja, Katrien en Tineke. Jullie hulp was bijzonder fijn!
Er hebben maar liefst 85 mensen een boek voor deze schrijfwedstrijd ingeleverd dus het is niet niks. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Vanavond gaan we naast ons appartementje naar een Fado-show, om te vieren dat we debuterend auteurs zijn. Ha! Bizar!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties