Dag 40 Zamora, rustdag

0

Op zoek naar nieuwe sokken lopen we een rondje door Zamora. Het is geen stad waar we ooit een weekend naartoe zouden gaan, maar in de lentezon heeft het absoluut zijn charme. Met name vanwege het prachtige, langgerekte park dat langs de rivier de Duero loopt. Er schijnen ijsvogeltjes en bijeneters te vliegen, maar die zien we helaas niet. Wel horen we klepperende ooievaars en het gezang van koolmezen, pimpelmezen, merels, groenlingen en puttertjes. De rivier stroomt in duizelingwekkende vaart langs ons heen en sommige stukken van het pad zijn afgezet. Die zijn ondergelopen door de hoge waterstand. Ook hier heeft het blijkbaar flink geregend.

Uitkijken over de Duero rivier

Het Ramos Carrión theater, dat uit een oud deel en dit nieuwe deel bestaat.

Dit is het oude Hospital de Encarnación, waar nu de Diputación Provincial in gevestigd is, aan het Plaza de Viriato

De sokken vinden we, geholpen door een alleraardigste mevrouw in de winkel. Ze haalt het echter qua vriendelijkheid niet bij de mevrouw van de bakker, die ons met het volume van een scheepshoorn informeert over lokale lekkernijen, als ik daarnaar vraag. Ze noemt ze op met het tempo van een door de wol geverfde veilingmeester, maar als ik haar verloren aankijk en mijn telefoon pak om aantekeningen te maken, schrijft ze ze op een briefje. ‘De winkel hiernaast is ook van mij, daar verkoop ik ze.’

We gaan naar de winkel ernaast, kopen de eerste drie typisch Zamoraanse zoeternijen van haar lijstje, en als we afrekenen, krijgen we van de lieverds die er werken nog twee aceitadas (koekje rechts op de foto, smaakt naar anijs. Mjam!) in onze hand gestopt. Deze mensen maken onze dag!

De lekkernijen met het briefje van de enthousiaste mevrouw

Maar wat onze dag nog het meest maakt, is de allereerste recensie op ons boek die vandaag op Hebban.nl verscheen. Het boek, Een reis om nooit te vergeten (dat gaat over een meisje dat de Camino de Santiago loopt, hoe kan het ook anders :-)), komt 10 april in paperback uit, maar wordt nu door lezers gerecenseerd (en is als eBook al te koop). Deze eerste recensie, van wij_testen_het.nl, is een heel positieve. Zijn we zo blij mee. Deze heerlijke, relaxte dag in Zamora kan voor ons niet meer stuk!

Slapen: bij Zamora Suites Central.  Ligt niet zo heel goed, maar is wel erg fijn. Nieuw, modern en van alle gemakken voorzien. Een wasmachine en zelfs een afwasmachine! Wat wil een mens nog meer?! Oh, het kost 107 euro voor twee nachten. Da’s ook nog eens geen geld.

PS Zou je het leuk vinden elke week een nieuwsbrief te ontvangen met de laatste blogs? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief.

PS II We zijn ook te vinden op Polarsteps en Instagram, mocht je geen genoeg van ons krijgen.

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties