Dag 45 Camino de Santiago: Zaltbommel – Vught, 21km

0

De avond met Carlo bij A la Damaris in Zaltbommel is verrukkelijk! Zoals Carlo vandaag appt: ‘Er waren vast mensen in het restaurant die zich ergerden aan het harde lachen, maar dat was het waard!’ Het eten is veganistisch en waanzinnig lekker, de wijnen komen uit Libanon en de uitbaters zijn heel lief. Superavond!

Even knuffelen met Carlo voor hij weer richting Amsterdam rijdt.

De volgende dag, na toch lekker geslapen te hebben in dat ijskoude huis van Jielus, gaan we relaxed kort na tienen op pad. Als we een paar kilometer buiten Zaltbommel langs een industrieterrein lopen – dat zal ons nog vaker gebeuren vandaag – zie ik een groot pand waarop Van der Steeg staat. Hé! Zou dat familie zijn? Ik app mijn vader de foto, en ja hoor: dat bedrijf is van mijn neef Steven! Ik had werkelijk geen enkel idee. Reparatie van tractoren en hijskranen en zo. Geinig!

Kijk nou toch, een bedrijf van Van der Steeg op de achtergrond!

Na nog veel meer industriegebied, snelweg en 80-kilometerweg komen we dan aan in Den Bosch. Een leuk tentje lonkt: Chez Minee. Alleen al voor die naam wil ik daar een drankje doen! We laten ons verleiden tot een La Chouffe, een fout die ik al zo vaak gemaakt heb. De laatste tien kilometer zijn dan eigenlijk niet meer te doen. Dom dom dom! Maar wel gezellig, en fijn in de zon.

We beginnen bij Chez Minee braaf met een theetje, maar dat gaat dus al snel fout…

Dan is het door het heerlijke Den Bosch richting Vught. We worden op een gegeven moment door een meisje voorbij gefietst, die achterom kijkt en roept: ‘Ik heb hem ook gelopen!’ En klats, daar zit die dikke glimlach weer op ons gezicht. Zo leuk!

In Vught eten en slapen we bij ons vrienden Tim en Marleen, en hun kids Joosje en Chiem. We worden faliekant in de watten gelegd: een voorgerecht met zalm, hoofd met kip en spruitjes uit de oven, en toe met merengue en slagroom! Hebben pelgrims het zwaar? Deze twee in ieder geval niet!

PS Vind je het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen? Laat maar weten, dan sturen we je eens per week of zo een overzicht van een aantal posts.

PS II We zitten ook op Instagram en op Polarsteps, mocht je ons daar willen volgen. Leuk!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties

Opgegeven

We zijn niet gestart vanochtend. Iets met een pijnlijke voet en grote blaren....