Dag 8 Camino Portugues: Condeixa-a-Nova – Alvorge, 20 km

0

Zonneschijn

We waren bijna vergeten hoe het voelde, maar vandaag heeft de hele dag de zon geschenen! Tel daarbij op dat we nauwelijks op asfalt hebben gelopen, we op plekjes kwamen waar het zo stil was dat we niets hoorden dan alleen maar het ruisen van de wind in de olijfbomen om ons heen, dat we twee prachtige valleien doorkruisten met een rivier die af en toe naast ons stroomde en waar we soms overheen liepen over oude Romeinse bruggen, en je kunt je voorstellen dat we twee happy campers waren vandaag! Heb er eigenlijk geen woorden voor, hoe fijn we ons vandaag voelden. Dus daarom maar wat foto’s. Hopelijk geven die je een beetje een idee van hoe mooi het hier is (eindelijk!!!!!):

De ochtend begon al leuk met deze kat die even kwam kroelen

Hoe oud die muurtjes zijn die overal staan is ons een raadsel, maar ze ogen middeleeuws!

Kunstzinnige foto gemaakt door Pietje – check out die grasspriet!

Ook al viel er geen regen, aan natte voeten ontkwamen we ook vandaag niet.

Pieter probeert het wel!

Maar tegen dit soort paadjes is toch niet op te werken? Waar is het pad überhaupt?

De lunchplek was heerlijk. In t-shirt, 16 graden, niets meer aan doen.

Het riviertje op deze foto lijkt heel rustig, maar af en toe kolkte hij gewelddadig om boomstammen heen. We hebben het idee dat het water erg hoog staat!

En aan het eind van zo’n mooie dag beland je dan ook nog in zo’n accommodatie! De haard brandt, de wasmachine snort en de biertjes staan koud. Echt te gek!

Slapen: PausaStay in Alvorge, een prachtig vakantiehuis annex bierbrouwerijtje, waar we als pelgrims voor één nacht terecht kunnen voor € 65. Wordt gerund door een Brit genaamd Mark. Superfijne plek!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties

Runner’s high, my ass

Hardlopen is niet mijn hobby. En vandaag schreef ik erover tijdens een lesdag van mijn schrijfopleiding.