Dag 32 Camino de Santiago: Baye – Sézanne, 20km

0

Gister heb ik jullie lastiggevallen met een ontzettend lang verhaal, dus vandaag hou ik het kort. Het was een prachtige etappe, het weer was absoluut top, en de foto’s vertellen de rest.

Net uit Baye weg kwamen we langs dit charmante kerkje

Veel velden met graan, vergezichten, mooie paden, en zulk fijn weer!

We vonden dit mooie bankje met een stok erbij, en toen we Jerome aan het einde van de dag spraken, bleek dat hij die stok er had neergezet, voor Pieter. Zo zoet!

De dorpjes waar we doorheen liepen, waren supercharmant. Villes fleuris

En dit soort mooie panden

Nog even de bossen in…

En daar in de verte is dan Sézanne, eindbestemming van de dag

En dan lopen we ook opeens weer tussen de wijngaarden. Champi!

We nemen nog een kijkje in de kathedraal van Sézanne, waar Maria er sereen bij staat

En dan komt José ons ophalen, om bij haar te slapen en te eten. Ze woont 3 kilometer buiten Sézanne aan de route, dus morgen hoeven we maar 22 ipv 25 kilometer. En José is een eersteklas lieverd; ze wil per se onze was doen. Geweldig! Heeft Jerôme geregeld. Nu zitten we in haar tuin, ik met een nachtpon van haar aan (want letterlijk álles zit in de was), en een zakje chips met een biertje erbij. Haar hondje ligt aan mijn voeten. Wat een geweldig einde van een superdag!

Slapen: bij José Meret: Rue de la Tuilerie 10 in Vindey, +33 614 36 50 03. Alleen Franstalig maar een lievere schat dan José ga je niet vinden. Ze komt je ophalen uit Sézanne. Als je daar naar de VVV gaat, krijg je alleen maar hotels aanbevolen. Ga maar gewoon naar José.

PS Vind je het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen? Laat maar weten, dan sturen we je eens per week of zo een overzicht van een aantal posts.

PS II We zitten ook op Instagram en op Polarsteps, mocht je ons daar willen volgen. Leuk!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties