Pelgrims onder elkaar

0

Anderhalve maand geleden ontvingen we een mailtje van ene Annemiek in onze info@pieterenmarliesoppad.nl-inbox. Zij runt een reisbureau dat gespecialiseerd is in camino-reizen en ze had onze blog gevonden. Of we wellicht oren hadden naar een samenwerking met haar? Het eerste wat wij deden natuurlijk, was haar website WAW Travel opzoeken en meer lezen over wat voor bureau dit dan was en wat voor soort reizen ze precies aanbiedt. Allemaal prachtige camino’s en wandelweken in en rond Spanje! Perfect voor mensen die het een beetje spannend vinden om op eigen gelegenheid op pad te gaan, en voor wie Annemiek dan accommodaties en bagagevervoer regelt. Zo is de enige zorg die je nog hebt, het wandelen zelf. Zorgeloos op pad dus!

We stuurden haar een mailtje terug met een positief antwoord: en óf wij open stonden voor een samenwerking! Hoe zag ze die dan voor zich? Een persoonlijke ontmoeting bleek zowaar in de sterren te staan, want Annemiek woont in Malaga en had vandaag, onze enige dag hier in de stad, tijd! Dus vanmiddag om 16.00 uur stond er een date met haar op het program. Ze kwam op de fiets – hoe kan het ook anders, je bent Nederlander of je bent het niet 🙂 – en we spraken bijna anderhalf uur met elkaar.

Het blijkt dat Annemiek in 2018 van Vézelay naar Santiago trok om haar gedachten te ordenen en haar gevoelens de vrije loop te laten over het verlies van haar baan en de scheiding van haar man. Ze ontmoette in Léon een Belgische vrouw die bij een reisbureau werkte, en toen die korte tijd later haar baan opzegde, contacteerde ze Annemiek met de vraag of die haar functie niet wilde overnemen. Dat wilde ze wel! Ze liep er voorts Roberto tegen het lijf, de Spanjaard met wie ze nu een relatie heeft, en zo belandde ze bij het reisbureau in Léon, met nieuwe baan en nieuwe liefde. In die zin doet Annemiek haar verhaal ons sterk denken aan dat van Maartje, de hoofdpersoon in ons boek dat op 10 april uitkomt. Stoere vrouwen die het aandurven om het roer compleet om te gooien en voor het geluk te gaan, daar kun je toch alleen maar bewondering voor hebben? Maar toen brak de coronacrisis uit en kwam Annemieks werk op een ultiem laag pitje te staan, want geen toeristen. Enkele maanden met haar Roberto in een appartement opgesloten zitten was genoeg om zelf een eigen reisbureau te starten, en sindsdien runnen ze dus samen WAW Travel. Inmiddels wandelt ze zo’n vijf camino’s per jaar met haar klanten en bestaat het WAW-team inmiddels uit zes man. Inspirerend, toch?!

Wij vertelden Annemiek vervolgens ons verhaal, en toen hebben we gesproken over mogelijkheden om te gaan samenwerken. Ideeën vlogen over tafel, en nu gaan we eens kijken waartoe het leidt. Maar dat we zo gezellig met zo’n inspirerende vrouw hebben gekletst, onder de Spaanse zon in de haven van Malaga, is al genoeg om vandaag te zien als een fijn camino-cadeautje. En dan zijn we nog niet eens begonnen met wandelen!

Kun je nagaan….

Gisteravond een glaasje bubbels om het begin van onze reis te vieren

Vandaag namen we een kijkje in de Mercado de Atarazanas; prachtig

met zoveel lekker eten!

Dit soort patserige boten liggen hier in de haven. Van een Russische rijke man, die er 200 miljoen euro voor betaald heeft. Si, porque no?

Oh, en dit bootje (100 miljoen euro maar) lag erachter: de ‘support yacht’ die dus met dat grote ding op de vorige foto meevaart. Erop staan vier speedboats en is plek voor een helicopter. Voor als je die onderweg onverhoopt nodig hebt… Allemaal een beetje té, vind je niet?

Dus we sluiten deze blog maar af met een prachtig stukje street art. Worden we altijd blij van!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties