Dag 50 Camino de Santiago: Dilsen-Stokkem – Lanaken, 24km

2

Het is ijskoud als we vanochtend op pad gaan; we dragen al onze kleding, de tas is licht. We hebben een verrukkelijk ontbijt gekregen bij Miek en Chris en lopen met vol buikie richting Dilsen. Nadat we een weiland doorkruist hebben en een drukke weg oversteken, belanden we… jawel hoor: bij de Zuid-Willemsvaart! Heerlijk. Bekende koek!

Net als gisteren is het ook vandaag niet saai. We zien een vrouwtjeseend met twee mannetjeseenden (zou ze een lover hebben, een trio, een open relatie?) en een vijftal piepkleine kuikentjes. Die lijken net uit het ei te zijn gekomen. Hoe zoet! We zien ganzen, zwanen, meerkoetjes, meeuwen, aalscholvers, spechten, een vos! We groeten fietsers, wandelaars, binnenvaarders, brommers, en drinken cappuccino in een fijn café in een dorpje dat Eisden heet.

Vlak voor onze eindbestemming verlaten we de vaart en gaan we door een boerengebied richting Lanaken. Het koolzaad staat er prachtig bij, zie hoofdfoto. De zon is vol gaan schijnen, van de weersvoorspelling dat het bewolkt zou zijn vandaag is gelukkig niets terecht gekomen; we lopen zelfs in t-shirt!

Even pauze nemen, in t-shirt!

In Lanaken aangekomen blijkt woensdag de nieuwe maandag te zijn: de snackbar, de Thai en de Griek zijn allemaal op woensdag dicht. ‘Rustdag’ staat er op de bordjes achter de ramen. Wat is dat nou weer? We lopen door naar ons Vrienden op de Fiets adres aan de Maastrichterweg en gaan bij een bushalte zitten. Onze gastvrouw had aangegeven pas na 18.00 uur thuis te zijn en het is nu 15.55 uur, dus we hebben nog wat tijd te doden. Wat te doen? Ik check en aan de andere kant van het kanaal blijkt het centrum van Lanaken te liggen. Cafeetjes, restaurantjes, er is van alles. Er gaat een bus heen, en die bus gaat over 14 minuten, en we zitten in de juiste bushalte. Hoezee!

Dus nu aan een pintje in café Het Bierpunt – ja ja – en straks maar eens de brasserie hier opzoeken. Gaan we later vanavond maar eens kijken waar ons bed staat. Met de bus natuurlijk, want we hebben 24 kilometer in de benen; meer dan genoeg!

PS Vind je het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen? Laat maar weten, dan sturen we je eens per week of zo een overzicht van een aantal posts.

PS II We zitten ook op Instagram en op Polarsteps, mocht je ons daar willen volgen. Leuk!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

2 reacties

Plaats een nieuw bericht