Dag 55 Camino de Santiago: Esneux – St. Severin, 18km

0

Afscheid van mijn zussie

Over vandaag valt eigenlijk weinig te vertellen, behalve dat Lideke in de middag naar huis ging en het weer een heel mooie route was door het bos.

Het weer was een beetje minder en vlak na de lunch vielen dikke droppen op onze koppen, maar dat duurde maar even. Pas tegen het einde, toen we al bijna bij onze eindbestemming van vandaag waren, werd de regen zo erg dat de regenbroek eraan te pas moest komen. Lideke trok letterlijk 150 meter van de kerk (we slapen vandaag in de oude pastorie naast de kerk) haar regenbroek aan! Maar de donder en bliksem die we hoorden en zagen terwijl we wachtten tot iemand de deur open deed, waren teken dat dat geen slechte beslissing was.

Lekker lunsen in het veld, vlak voor de dikke droppen vielen

We meldden ons bij Eric, die de pastorie beheert nu mevrouw Dejardin op vakantie is, en met een zielig gezicht vertelde ik hem dat de volgende bus richting het noorden pas over vier uur ging. Hij pikte de hint op, en bracht Lideke met de auto naar Esneux, waar ze de trein naar Luik kon pakken, vanaf daar door naar Maastricht, en vanaf daar door naar huis in Weesp. Het was zo ontzettend tof dat ze er was! We hebben het er echt van genomen, hebben heerlijk gewandeld, gekletst, gedronken, gegeten en gelachen. Dank je wel dat je er was, zus, was hartstikke fijn!

Ons eigen matrasje op de grond, voor het eerst deze reis in onze slaapzak slapen

Nu staat de lasagna, heel lief door Eric gekocht bij een supermarkt hier een eind vandaan – het is 1 mei, Dag van de Arbeid, dus alles is hier dicht – in de oven. Er is hier een pelgrim, Jerôme uit Enschede, die vanwege een blessure aan zijn voet al een week hier is. Hij heeft voor ons een pot thee gezet en staat nu uitgebreid te koken. Leuk om een mede-pelgrim te ontmoeten! Is het ten minste niet zo’n koude kick-off nu mijn zus weer naar huis is; we gaan haar missen!

Slapen: bij Madame Dejardin in de pastorie van Saint Severin. Kost 10 euro pp voor slapen, 10 euro pp voor de avondmaaltijd (lasagna uit de oven 🙂

PS Vind je het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen? Laat maar weten, dan sturen we je eens per week of zo een overzicht van een aantal posts.

PS II We zitten ook op Instagram en op Polarsteps, mocht je ons daar willen volgen. Leuk!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties