Ons boek is uit!

0

We hebben al vaker iets verteld over ons boek in deze blog, maar ik kan me goed voorstellen dat je dat niet meer weet. Het heeft namelijk ook wel even geduurd, de publicatie ervan. Inmiddels is het al anderhalf jaar geleden dat we het schreven, als de inzending van een schrijfwedstrijd. Deze was uitgezet door Kabook Uitgevers en hield in dat je een manuscript van 45.000 – 55.000 woorden moest inleveren voor een feelgood roman. Ik had die schrijfwedstrijd voorbij zien komen maar dacht: dat lukt ons nooit in die twee maanden die we nog hebben tot de deadline. ‘Tuurlijk wel!’, zei Pieter. ‘Laten we het gewoon proberen.’ Ik liet me snel overhalen, en nadat we een plot hadden bedacht, gingen we aan de slag.

Het was heerlijk om te doen. Het plot, grotendeels gebaseerd op mijn eigen camino-ervaringen van veertien jaar geleden, gaat over Maartje, die door haar vriendje Jip wordt gevraagd mee te gaan op camino, naar Santiago de Compostela. Schoorvoetend gaat ze akkoord, om vervolgens de dag voor vertrek door Jip gedumpt te worden. Inmiddels heeft ze haar baan opgezegd, haar huis verhuurd en haar rugzak ingepakt, dus ze besluit dan maar zonder Jip, in haar eentje, op pad te gaan. Elke avond zaten Pieter en ik met de laptop in de aanslag. ‘Morgen komt Maartje aan in Santo Domingo. Wat gebeurt haar daar, wie zegt wat en hoe ziet het er daar uit? Kraait de haan er wel of niet? Krijgt ze nog last van blaren? Wat doet Boris daar, en wanneer introduceren we dan die hondenopvang?’ Aan je fantasie zitten geen grenzen, dus die moesten we zelf bepalen. Zo leuk! We typten, puzzelden en creëerden er lustig op los, en twee maanden later was ons manuscript klaar. Enkele vriendinnen en mijn schoonzus lazen mee, en toen was het met de fingers crossed wachten op de uitslag.

In februari 2023 hoorden we dat we derde waren geworden, en dat betekende publicatie. Zo tof! Een eindredacteur ging met ons manuscript aan de gang en samen zetten we de puntjes op de i. Tot zij een ernstig ongeluk kreeg met een hevige hersenschudding tot gevolg, en ze maandenlang niet kon werken. Ons boek zou in juni 2023 uitkomen, maar pas in augustu 2023 kon ze de eindredactie weer oppakken. Ik vroeg aan de uitgeverij om uitstel. Ons boek was immers een summer romance, wat moest je ermee in de winter? Dat vond zij gelukkig ook, dus de nieuwe datum werd gesteld op 10 april 2024, de dag nadat wij aankwamen in Santiago.

Dus nu, anderhalf jaar nadat Pieter en ik hem schreven, ligt het boek in de – virtuele – winkel. We zijn er zo trots op! Het is een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie en bij de verhalen van Maartje en haar Spaanse beau weg te zwijmelen. Het ligt nergens daadwerkelijk als hardcopy boek in de schappen, maar is wel degelijk als printing on demand boek zowel fysiek als als e-book te koop. Vind je het leuk om Een reis om nooit te vergeten te lezen? Dan is hij te koop bij Bruna en bol.com.

Heel veel leesplezier!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties