Walk of Wisdom met broertje en schoonzus

0

In 2021 hebben we de Walk of Wisdom gelopen. Dat was niet echt onze bedoeling. We wilden een huttentocht doen in de Picos de Europa, het – naar het schijnt – prachtige berggebied in Noord-Spanje, net ten zuiden van Bilbao en Santander, maar die ging niet door. Onze enige werknemer Marleen nam namelijk kort voor de zomervakantie ontslag en zonder haar zou ons bedrijf onbemenst achterblijven tijdens onze afwezigheid. Geen optie! Dus wat konden we nog doen? Een vakantie in eigen land, in juni, als Marleen er nog was. Tijdens de wandel- en fietsbeurs in de Jaarbeurs een jaar eerder hadden we informatie meegenomen over de WoW, zoals de Walk of Wisdom in de volksmond ook wel heet, en die pakten we er maar eens bij. Dit zag er toch wel heel leuk uit.

We gingen op pad, en waren enorm onder de indruk. Het afwisselende landschap verraste ons. Wat was Nederland toch eigenlijk prachtig! Maar dat niet alleen: ook de accommodaties waren top, en één stak er met kop en schouders bovenuit: B&B het Postenhofje in Puiflijk. Wendy, de vrouw die die B&B runt, heeft een geweldig culinair arrangement dat je bij haar kunt boeken: ze haalt je op van de route, je slaapt en ontbijt bij haar, en voor het diner brengt ze je naar restaurant Old Skool in Druten, waar je dan geniet van een viergangenmenu om je vingers bij af te likken, met bijpassend wijnarrangement. Als klap op de vuurpijl word je na je heerlijke diner door niemand minder dan de chefkok naar huis gebracht. “Dit zouden H&K ook geweldig vinden”, zeiden Pieter en ik tegen elkaar toen we daar waren.

Dus toen H’s verjaardag zich aandiende, wisten wij wel wat we hem zouden geven: een tweedaagse hike langs de WoW, met een overnachting bij het Postenhofje en een diner in Old Skool. Afgelopen weekend was het zover. Welk een feest! Het weer was ongekend prachtig, blauwe luchten begeleidden ons door het Gelderse landschap. Vogels vlogen stukjes met ons mee, plassen, rietkragen, stranden en uiterwaarden gleden aan ons oog voorbij. Twee dagen bijkletsen met de liefste broer en schoonzus van de hele wereld, het was geweldig. En de Walk of Wisdom is ook bij de tweede keer een genot.

Kijk maar:

Ganzen vliegen al gakkend in v-vorm over

Een welverdiend biertje na de eerste dag, in Druten

Getuige de concentratie op zijn gezicht hoort mijn broertje, de vogelaar, ergens een bijzonder vogeltje fluiten

Een geweldig ontbijt in onze B&B

Over het strand langs de Waal

Het zit er, tot mijn spijt, alweer op. Gewoonweg heerlijk was het!

Over de schrijver

Marlies

Niets zo leuk als wandelen. Als ik wandel, voel ik me op z'n fijnst: mijn lijf aan de slag, mijn hoofd in de ruststand. Maar wat ik ook heel leuk vind, is schrijven. En op deze blog komen die beide passies samen: schrijven over wandelen. Dat dat hier kan, is een groot cadeau. En dat jij meeleest, is een minstens zo groot cadeau. Dus welkom op deze blog! Laat me vooral weten wat je vindt! Oh, en we hebben ook een account op Polarsteps, Facebook en Instagram. Mocht je exact willen zien waar we uithangen, of meer foto's bekijken en minder geouwehoer lezen. Kan allemaal :)

No reacties